Bezoek KnitPro in India 4/8

De Apna School

Apna School

Naast het bezoeken van de KnitPro fabriek en het kantoor kregen we ook de gelegenheid om naar de Apna School (Apna is Hindi voor ‘mijn’) te gaan. We werden zeer hartelijk ontvangen en we kregen de kans om alle kinderen te ontmoeten. Van kleuters tot de oudste pubers.

De jongere leerlingen

Deze school heeft als locatie een afgelegen dorp in het noordwesten van India. Alle kinderen krijgen uniformen, lesmateriaal en vervoer van/naar school. Op deze manier is onderwijs voor iedereen toegankelijk. De school wordt gefinancieerd door KnitPro en staan in nauw contact.

School altaar bij binnenkomst

Het schoolgebouw is netjes en geordend, we zagen een gymlokaal, een speelbinnenplaats en ruime klaslokalen met nieuwsgierige en actieve kinderen.

Naast gesprekjes met de leraren/leraressen en het schoolhoofd kregen we ook de gelegenheid om met leerlingen te praten.

De schoolbus

Met de lagere klassen gingen we zingen en bewegen (‘Hoofd, schouders, knie en teen’), en bij de hogere klassen lieten we elkaar yoga bewegingen zien. De kinderen waren heel nieuwsgierig en verlegen, maar in iedere klas zat wel een kind dat als eerste een vraag durfde te stellen en dan volgde er al snel meer.

De hogere klassen

Kortom: een warm bezoek (letterlijk en figuurlijk ) met heel veel indrukken. Wat ons vooral is bijgebleven: de inzet en actieve houding van de kinderen. En de hardwerkende docenten! Onderwijs is uiteraard essentieel maar niet vanzelfsprekend in India en mede dankzij KnitPro zijn deze kinderen in staat naar school te gaan.

‘Welkom’ gemaakt met heel fijn gekleurd zand

In een volgende blogpost lees je meer over een ander educatie project, georganiseerd door KnitPro: het Skillcentre.

De hele reeks (8 blogposts) is hier te vinden (klik).

Mocht je ondertussen vragen hebben of meer willen zien? Laat dan gerust een reactie achter en kijk ook op ons Facebook en Instagram account voor meer foto’s van achter de schermen.

Foto’s: Puk Vossen